ERAKOVIQ: DO TË NDËRTOHET NJË URGJENCË E RE ME VLERË PREJ 16 MILION EURO

Podgorica dhe Mali i Zi do të fitojnë Qendrën e Urgjencës së re, të në cilën do të investohen rreth 15.5 milion deri në 16 milion EURO, për portalin CDM theksoi drejtori i Qendrës Klinike të Malit të Zi, Jevto Erakoviq.

Ai thotë se qendra e re e urgjencës do të jetë një mbështetje e vërtetë për pacientët, qytetarët dhe shtetin.

Urgjenca e re do të ndërtohet brenda Qendrës Klinike dhe do të lidhet me ndërtesën e QKMZ.

“Do të jetë pesë katesh, respektivisht do ketë dy bodrume. Do të jetë një pjesë e veçantë ku do të zhvillohet diagnostikimi, duke filluar me makinat magnetike, skenerët, ultratinguj, makina me rreze X. Do të ketë një pjesë ku do të ketë dhoma triage, salla vëzhgimi, ambulanca të ndryshme. Qendra e urgjencës do të ketë një sterilizim të veçantë, dy njësi të kujdesit intensiv, një njësi të kujdesit intensiv kirurgjikal, një dhomë internistike. Duhet të ketë 100 shtretër, 50 për operacione dhe 50 për disciplinën interniste ,” theksoi Erakoviq në një bisedë për CDM.

Drejtori i Qendrës Klinike theksoi se realizimi i projektit do të udhëhiqet nga Administrata e Punëve Publike. Paratë janë siguruar nga Qeveria dhe Ministria e Financave, të cilat e vendosën këtë projekt në listën e përparësive, dhe vetë Kryeministri Dushko Markoviq u përfshi drejtpërdrejt dhe u angazhua në mënyrë që gjithçka të realizohet.

Kur bëhet fjalë për detaje teknike, Erakoviq sqaroi se dokumentacioni për shpalljen e tenderit për projektin kryesor dhe paraprak është duke u përgatitur.

“Së bashku me konsulentët e caktuar nga Qendra Klinike, shpresoj se së shpejti do të jemi në gjendje të paraqisim projektin për Administratën e Punëve Publike, në mënyrë që ata të mund të shpallin tenderin.  Pas kësaj, dhe miratimit të këtyre vendimeve, menjëherë merren kushtet për shpalljen e tenderit për ndërtimin e Qendrës së Urgjencës,” theksoi Erakoviq.

Ai përsëri theksoi se ky ishte një nga projektet prioritare, jo vetëm për Qendrën Klinike, por edhe për sistemin shëndetësor të Malit të Zi.

SHARE