‘Mënyrë e thjeshtë’ për të hequr myshkun e ‘rrëshqitshëm’ nga oborret dhe rrugët

Pas një dimri të gjatë, myshku i lagësht mund të zhvillohet në rrugë, oborr dhe shtigje.

Myshku mund të hiqet duke përdorur kimikate, por kjo mund të ketë një ndikim në mjedisin përreth. Në vend të kësaj, pronarët e shtëpive mund të përdorin metoda më natyrale si kristalet e sodës.

Në një video për Dri Pak, pronarëve të shtëpive u është treguar se si të heqin myshkun duke përdorur kristalet e sodës.

Videoja është titulluar: “Një mënyrë e thjeshtë për të hequr myshkun nga rrugët dhe oborret me kristale sode”. Pronarët e shtëpive do të kenë nevojë për një qese 1,5 kg me kristale sode ose më shumë në varësi të madhësisë së hapësirës.

Së pari, pronarët e shtëpive duhet të spërkasin me bollëk kristalet e sodës në zonë. Është më mirë të mos e bëni këtë në një ditë me erë. Kristalet e sodës duhet të lihen në myshk për dy ose më shumë ditë derisa të marrin ngjyrë kafe. Pasi myshku është kafe, mund të hiqet lehtësisht.

Pronarët e shtëpive mund ta bëjnë këtë me një furçë të fortë oborri ose një lopatë. Pasi të hiqet myshku, pjesa tjetër e kristaleve të sodës mund të lahet. Çdo mbeturinë e mbetur mund të hiqet me furçë të fortë.

Zona nuk do të jetë më e “rrëshqitshme” me myshk, ndërsa kristalet e sodës mund të ndihmojnë gjithashtu në heqjen e baltës, papastërtive dhe mykut. /Telegrafi/

SHARE