FMN: PBB-ja E MALIT TË ZI DO TË RRITET ME NËNTË PËRQIND

Sipas parashikimeve të reja nga Fondi Monetar Ndërkombëtar (FMN), ekonomia malazeze duhet të forcohet me 9% këtë vit. Në raport, ekspertët e FMN vlerësojnë rritjen e ekonomisë malazeze në 2026 në tre përqind. Rënia e PBB-së vitin e kaluar ishte 15.2 përqind. FMN ka parashikuar rritjen e PBB-së për këtë vit dhe vendet e tjera në rajon. Rritja e PBB-së së Serbisë dhe Shqipërisë parashikohet në 5 përqind, Kroacia 4.7 përqind, Kosova 4.5 përqind, Maqedonia Veriore 3.8 përqind dhe Bosnje e Herzegovina (BeH) 3.5 përqind.

SHARE