QEVERIA: NUK KA HUMBUR ASNJË TON PAJISJE MJEKËSORE

Në mënyrë që të informojmë plotësisht publikun, i cili gjatë dy ditëve të fundit ka pasur akuza dashakeqe për zhdukjen e dy tonë pajisje mjekësore dhe teori të ndryshme konspirative, Qeveria njoftojë se të gjitha pajisjet mjekësore të blera nga Mali i Zi për mbrojtjen e shëndetit dhe jetës së qytetarëve janë në zotërim të vendit tonë dhe se shumica janë dorëzuar.

Bazuar në nevojat e deklaruara të sistemit shëndetësor të Malit të Zi dhe punonjësve të atij sistemi, të cilët, në vijën e parë të luftës kundër koronavirusit, Trupi Koordinues Kombëtar i iniciuar përmes Institucionit Shëndetësor të Farmacisë së Malit të Zi, prokurimi “Montefarm” nga PRC: 1.500,000 maska ​​kirurgjikale, 170,000 Maska të tipit N95, 30,000 ndarje mbrojtëse, 20,000 syze, 1000 teste të virusit korona, 150 termometra dhe 20 respiratorë.

Qeveria shtoi se kufizimi nuk ishte në masë, por vëllimi i furnizuesit dhe transportuesit që informonin blerësin se avioni ishte i ngarkuar sa më shumë që ishte e mundur dhe se vlerësimi i tyre ishte 19 ton pajisje mjekësore.

“Trupi Kordinues Kombëtar është i kënaqur që shumica e qytetarëve tanë dhe personave juridikë, duke qenë të vetëdijshëm për rëndësinë e situatës në të gjithë botën, respektojnë me përpikëri të gjitha masat e përcaktuara për mbrojtjen e shëndetit dhe jetës. Në të njëjtën kohë, inkurajimi dhe shtytja shtesë, thanë ata, është fakti që, sipas një sondazhi të opinionit publik të realizuar për nevojat e KB në Mal të Zi, 95% e qytetarëve shprehin besim në punën tonë dhe atë që ne po ndërmarrim. Ne u shprehim respekt dhe mirënjohje atyre,” thuhet në njoftim.

SHARE