Si të kërkoni orar më fleksibël të punës?

Të jetosh për të punuar apo të punosh për të jetuar? Nuk duhet të jetë e nevojshme të zgjidhni. Në masën që nuk e identifikoni veten me atë që bëni, por me atë që jeni, puna duhet të jetë një mjet jetese dhe, nëse jeni me fat, gjithashtu një formë kënaqësie ose një ushtrim fitimprurës i studimeve tuaja. Kjo nuk ka të bëjë me varësinë nga puna. Vitet e fundit ka kaluar mesazhi se “për të qenë i vlefshëm, duhet të jesh i përkushtuar”, që të kesh pozicione përgjegjësie “duhet të jesh gjithmonë në dispozicion”. Kjo nuk mund të jetë realisht ajo që ka rëndësi në jetën e një personi të ri që ta bëni punën tuaj më humane dhe fleksibël?

Në Mbretërinë e Bashkuar, çdo punonjës ka të drejtë të bëjë një aplikim ligjor për punë fleksibël nëse ka qenë me kompaninë për të paktën 26 javë. Për ta bërë këtë, do t’ju duhet të bëni një kërkesë zyrtare me shkrim – ekziston një shabllon që mund të përdorni – dhe mund të bëni vetëm një kërkesë në çdo periudhë 12 mujore. Në Itali, nga ana tjetër, duhet:

Bisedoni me Burimet Njerëzore. Është zyra kryesore për këshilla mbi të drejtat tuaja dhe mënyrën më të mirë të veprimit. Por së pari, duhet të flisni me menaxherin tuaj për këtë.closevolume_off

Jini të sigurt. Shpjegoni pse dëshironi të punoni në mënyrë fleksibël, duke përshkruar se si dhe kur do të ndodhë kjo.

Tregojuni menaxherëve se do të jeni produktiv. Puna fleksibël është duke u përshtatur nga disa nga bizneset kryesore në botë, me bizneset që përfitojnë shumë. Ai tregon se ka marrë në konsideratë ndikimin në biznes duke vënë në dukje përfitimet: ‘puna fleksibël mund të kursejë kohë, të ndihmojë produktivitetin dhe, në mënyrë interesante, mund të zvogëlojë nivelet e emetimeve të karbonit duke shkurtuar distancën midis udhëtimeve’.

Kërkoni një periudhë prove. Nëse shefi juaj nuk e pranon menjëherë idenë, ose duket se ngurron të pajtohet, kërkoni një periudhë prove për të parë nëse puna në mënyrë më fleksibël është e duhura për ju dhe kompaninë tuaj.

Jini realist. Sado e këndshme të duket puna nga shtëpia, mund të mos jetë ambienti më i mirë për të punuar për një sërë arsyesh. Ndoshta ju shpërqendron, mbase nuk keni një hapësirë pune të rehatshme, ose ndoshta preferoni të jeni rreth njerëzve dhe jo të izoluar. Gjithashtu, jo të gjitha punët mund të kryhen nga distanca.

SHARE