SAMITI TË DËRGOJË NJË MESAZH PËRKUSHTIMI NDAJ POLITIKËS SË ZGJERIMIT

Presidenti i Malit të Zi, Millo Gjukanoviq, arriti në samitin e Bashkimit Evropian – Ballkani Perëndimor, i cili po mbahet në Brdo pranë Kranj në Slloveni. Gjukanoviq u mirëprit në samit nga Kryeministri i Sllovenisë, Janez Jansha. “Pas vizitës së javës së kaluar të Presidentit të Komisionit Evropian, ne duam që Samiti i sotëm të dërgojë një mesazh angazhimi të fortë në politikën e zgjerimit të BE-së dhe BP-së, perspektiva të qarta dhe të parashikueshme evropiane për të gjitha vendet në rajon dhe mirëkuptimin dhe pranimin e gjeostrategjikës dhe domosdoshmëria gjeopolitike e integrimit të BP në BE. Pra, një bisedë e hapur me miqtë dhe partnerët, mënyra se si Mali i Zi e percepton BE-në,” deklaroi Gjukanoviq në Twitter.

SHARE