TË GJITHA VENDET DO TË RIVENDOSEN, FILLIMISHT DO TË ZGJIDHET KRYESIA E RE E KUVENDIT

Marrëveshja jonë parasheh që të gjitha vendet të rivendosen dhe fillimisht të zgjidhet kryesia e re parlamentare nga shumica parlamentare, e më pas të vijojë zgjedhja e qeverisë së re, tha një nga liderët e FD, Andrija Mandiq. Ai këtë e tha pas takimit të përfaqësuesve të shumicës parlamentare nga zgjedhjet e vitit 2020, që u mbajt sot në Kuvend. Mandiq falënderon të gjithë pjesëmarrësit e takimit dhe tha se ekziston një dëshirë e qartë dhe një synim i qartë kristal që Mali i Zi të ecë përpara. Siç tha ai, ishte një takim shumë i suksesshëm. “Një pjesë të mirë i kushtuam programit të qeverisë së ardhshme, veçanërisht sfidave për qeverinë e re, më të vështirat prej të cilave janë dimri që na pret, kriza e rëndë energjetike, çështja e pagave dhe pensioneve, furnizimi me ushqim për qytetarët dhe të gjitha detyrat e tjera të rëndësishme që kemi përpara”, tha Mandiq. Ai ka sqaruar se sa i përket pjesës së dytë, pra realizimit të punimeve, janë pajtuar që të zgjedhin më të mirën për pozitat më të rëndësishme dhe që palët të analizojnë gjendjen në trupat e tyre dhe të propozojnë se cilët janë njerëzit më të mirë.

SHARE