AVOKATËT ZGJODHËN NJË EKIP NEGOCIATOR ME QEVERINË

Sot, Dhoma e Avokatëve të Malit të Zi emëroi gjashtë anëtarë të cilët do të jenë pjesë e grupit të punës me Ministrinë e Financave dhe Mirëqenies Sociale, e cila duhet të propozojë një vendim për futjen e fiskalizimit të kontestuar elektronik të llogarive për shërbimet juridike deri në fund të vitit. Anëtarët e komisionit para Dhomës së Avokatëve janë Veselin Radulloviq (koordinator), Dragan Shoq, Dragomir Qallasan, Nebojsha Asanoviq, Aleksandar Otasheviq dhe Vlladimir Bojiq. Më 30 korrik, Dhoma e Avokatëve dhe MFMS nënshkruan një protokoll i cili parashikon formimin e një komisioni që duhet të gjejë një zgjidhje kompromisi, dhe puna e të cilit është caktuar për 31 Dhjetor të këtij viti. Ministria e Financave do të ketë gjithashtu gjashtë përfaqësues në grupin e punës. Për shkak të futjes së fiskalizimit dhe refuzimit të Ministrisë për përjashtimin e avokatëve, ata ndaluan punën më 24 maj, gjë që vonoi mijëra seanca dhe e bëri punën e prokurorisë më të vështirë sepse nuk ishte e mundur të urdhërohej paraburgimi për të dyshuarit për krimet më të rënda. Greva u pezullua ditën e parë të punës pas nënshkrimit të protokollit, pra më 3 gusht, dhe ai vendim do të jetë i pezulluar derisa të vazhdojnë negociatat.

SHARE