NJË SITUATË MË E MIRË EPIDEMIOLOGJIKE DO TË MUNDËSOJ NJË SEZON TË SUKSESSHËM

Kryeministri i Malit të Zi Zdravko Krivokapiq falenderoi Ministrin e Punëve të Jashtme dhe Tregtisë të Republikës së Hungarisë, Peter Sijarto, për ndihmën e ofruar Malit të Zi në prokurimin e vaksinave, duke theksuar se kjo është një tjetër mbështetje që Hungaria vazhdimisht i ofron Malit të Zi gjatë pandemisë COVID-19, si dhe gjatë kohëzgjatjes totale të negociatave të pranimit. “Krivokapiq dhe Ministri hungarez Sijarto diskutuan se si të përmirësohet dhe zgjerohet bashkëpunimi dypalësh në të gjitha fushat sepse, siç theksuan ata, ka interes të ndërsjellë për atë, siç dëshmohet, ndër të tjera, nga përpjekjet e të dy palëve për të harmonizuar përfundimisht tekstin, “Marrëveshja midis Qeverisë së Malit të Zi dhe Qeverisë së Republikës së Hungarisë për njohjen reciproke të certifikatave të imunizimit,” njoftoi Qeveria.  Mali i Zi ka bërë përparim në procesin e negociatave me Bashkimin Evropian (BE), vlerësoi Ministri Hungarez të Punëve të Jashtme dhe Tregtisë Peter Sijarto dhe i bëri thirrje Brukselit të mos qëndrojë në rrugën e zgjerimit të Bashkimit. Pas takimit me kolegun e tij malazes Gjorgje Radulloviq, ai vlerësoi se Mali i Zi dhe Serbia duhet të bëhen anëtare të plota të Bashkimit gjatë këtij mandati të Komisionit Evropian. Sijarto tha se gjithçka që po ndodh në Ballkanin Perëndimor ka një ndikim edhe në Hungari, dhe kjo është arsyeja pse mënyra më e mirë për BE është integrimi i këtij rajoni në BE. Ai tha se Mali i Zi ka bërëpërparim të madh në procesin e negociatave.Sijarto tha se hungarezët e shohin marrëdhënien me Malin e Zi si një partneritet strategjik.

SHARE