ANËTARËSIMI NË BE ËSHTË NJË RRUGË NGA E CILA NUK DUHET TË HEQIM DORË

Anëtarësimi në Bashkimin Evropian është një rrugë nga e cila Mali i Zi nuk duhet të heqë dorë, duke pasur parasysh mbështetjen dhe pritjet e qytetarëve nga ky proces, u tha në panelin e debatit #Riorganizimi i shoqërisë – historia jonë evropiane.  Debati u organizua nga Sekretariati i Përgjithshëm i Qeverisë dhe Zyra për Integrimin Evropian në prag të Ditës së Evropës. Kryenegociatorja Zorka Kordiq vuri në dukje se integrimi evropian është një proces i përmirësimit të shoqërisë, dmth riorganizimi i saj për mirë. “Unë besoj se çdo ditë, të gjithë bartësit e shoqërisë, secili nga ana e tij, kontribuojnë në proces,” vuri në dukje ajo. Kordiq tha se janë bërë përpjekje të rëndësishme në të gjitha fushat dhe se fuqia e tij transformuese dhe ajo që ne po ndërtojmë brenda saj janë shumë më të rëndësishme sesa perspektiva kohore e anëtarësimit. Ajo theksoi se progresi i vazhdueshëm është duke u bërë në të gjitha fushat, dhe se cilësia e jetës së qytetarëve po përmirësohet çdo ditë, dhe ky është qëllimi kryesor i integrimit evropian.

SHARE