TË GJITHA PALËT TË PËRFSHIHEN NË DIALOG KONSTRUKTIV

Ambasada e SHBA në Podgoricë u bëri thirrje të gjitha palëve të përfshihen në një dialog konstruktiv mbi Ligjin për Lirinë Fetare dhe tha që liritë themelore duhet të mbrohen. Ata u bënë thirrje të gjithë aktorëve që të tregojnë përmbajtje dhe të shmangin çdo përshkallëzim të dhunës ose akte dhune. “Shtetet e Bashkuara mbështesin fuqimisht liritë themelore të tilla si liria e fjalës, bashkimit, mbledhjet dhe e drejta e individëve për të shijuar në mënyrë paqësore lirinë e fesë dhe besimit,” thuhet në deklaratë. Siç thanë ata, SHBA-ja respekton të drejtat e të gjitha shteteve sovrane për të miratuar dhe zbatuar ligje në përputhje me normat demokratike dhe pa ndërhyrje të huaj. Ata shtuan se zyrtarët e ambasadës amerikane takohen rregullisht me individë nga të gjitha fushat e jetës, përfshirë shoqërinë civile dhe komunitetet fetare. “Si miq, partnerë dhe aleatë, Shtetet e Bashkuara mbështesin fuqimisht aspiratat euro-atlantike të Malit të Zi dhe janë të angazhuar për sigurinë dhe prosperitetin e saj afatgjatë,” thuhet në deklaratë.

SHARE