ASNJË VDEKJE E KONFIRMUAR NGA OMICRON

Situata epidemiologjike në Mal të Zi është ende e rëndë, por është mirë që shtrimi në spital, format e rënda të sëmundjeve dhe vdekjet nuk e percjellin rritjen e menjëhershme të numrit të pacientëve të rinj, tha drejtori i Institutit të Shëndetit Publik (ISHP) Igor Galliq. Ai tha se lloji i virusit korona omicron është dominues në Mal të Zi, por se nuk duhet të relaksoheni dhe të jeni të vetëdijshëm se lloji Delta është ende i pranishëm. Qytetarët, thotë ai, reagojnë ndryshe ndaj situatës epidemiologjike sepse për momentin simptomat janë të lehta. Ai shtoi se deri më tani nuk kanë konfirmuar ndonjë vdekje nga varianti omicron. Galiq iu referua edhe vlerësimeve të mjekut të QKMZ Nemanja Radojeviq, i cili tha se testimi duhet të hiqet dhe të zbatohet ashtuquajturi modeli suedez. “Sigurisht që është një model i rrezikshëm i prezantimit, ishte një nga opsionet e mundshme në fillim të pandemisë dhe nuk doli të ishte më i miri”, tha Galliq.

SHARE