OPSION PROTESTA, SEPSE NUK KA TARIFA PËR TË SAPOLINDURIT

Prindërit e foshnjave të lindura këtë vit me gjasë nuk do të përfitojnë beneficione prej 500 dhe 1000 euro, përkundër faktit që Qeveria e kishte premtuar në mars të vitit 2022, sepse këto ndarje nuk janë paraparë në ribalancimin e buxhetit për këtë vit. Për këtë arsye nga shoqata “Prindërit” thonë se një nga opsionet janë edhe protestat, pasi autoritetet i realizojnë premtimet.

Kryetarja e shoqatës “Prindërit”, Kristina Mihailloviq, thotë se prindërit kanë llogaritur në këtë përkrahje sepse e ka premtuar qeveria.

“Më e keqja është se ende po na mashtrojnë, sepse askush nuk do të dalë e të thotë – këtë vit nuk ka tarifa, dhe neve e kemi të qartë se nuk do të ketë sepse nuk janë përfshirë në tarifa,” ka thënë Mihailloviq, në emisionin “Mirëmëngjesi Mali i Zi”.

Ajo rikujton se, sipas njoftimeve të mëparshme nga Ministria e Punës dhe Mirëqenies Sociale, para gjithë kësaj është e nevojshme ndryshimi i rregulloreve ligjore dhe kjo zakonisht zgjat disa muaj.

SHARE