KRIVOKAPIQ: EVROPA MERITORE PËR DIALOG MIDIS OPOZITËS DHE SHUMICËS PARLAMENTARE

Bashkimi Evropian kishte rëndësi vendimtare që shumica parlamentare dhe opozita të uleshin përsëri në tryezë me qëllim që të përpiqen të bien dakord për zgjedhje të pranueshme dhe për sa më shumë pjesëmarrës relevantë në procesin zgjedhor, vlerësoi lideri i Partisë Social Demokratike, Ranko Krivokapiq.

Siç kumtohet nga PSD-ja, Krivokapiq, priti sot në Parlament, shefin e Delegacionit të Bashkimit Evropian në Mal të Zi, Aivo Orav.

Krivokapiq, siç kumtohet,  falënderoi Orav, për kontributin e tij në hapjen e një procesi ri-parlamentar të dialogut në Malin e Zi.

“Në fazën fillestare, është e rëndësishme të përpiqemi të rivendosim besimin midis pjesëmarrësve në dialog, siç ishte rasti gjatë dialogut parlamentar 2015-2016 dhe formimin e një qeverie kalimtare, e cila çoi në përmirësimin e kushteve të përmirësuara të zgjedhjeve për të gjitha subjektet”, tha Krivokapiq.

PSD, siç kumtuan, si kreator të dialogut parlamentar dhe qeverisë kalimtare, do të jap kontributin e saj gjatë këtij procesi.

Siç shtohet, procesi i reformës së legjislacionit zgjedhor mund të ndaloj dhe mundësojë kapërcimin e një krize në rritjen politike dhe ekonomike.

Sipas tij, Orav theksoi rëndësinë e formimit të këshillit për reformën e legjislacionit zgjedhor dhe çështjeve tjera të procesit të mëtejshëm të Integrimit Evropian të Malit të Zi dhe falënderoi përfaqësuesit e PSD-së, për kontributin e tyre të plotë.

SHARE