PPD: PUSHTETI SHKELË LIRINË E MENDIMIT

Me propozimin për gjobë prej 300 deri në 2000 euro për mos ngirtje gjatë intimit të himnit, qeveria malazeze ka konfirmuar edhe një herë qëndrimin e saj anti-civilizues dhe antidemokratik, sepse dëshiron që në mënyrë të dhunshme  të detyrojë qytetarët që strofat e kontestuara të Sekula Drleviq, thuhet në kumtesën e zëdhënëses së Partisë Popullore Demokratike të Malit të Zi, Nikolla Jovanoviq.

Në Malin e Zi, thekson Jovanoviq, për një numër të madh të njerëzve nuk është e pranueshme që në  himnin shtetëror janë të inkorporuara strofat e Sekulla Drliq.  “Modifikimi i këngës popullore që Drleviq botoi nën emrin” Rrethi malazez “, në vitin 1937 në Zagreb, në librin “Bazat e nacionalizmit malazez”, është marrë nga kreu politik për himnin shtetëror me qëllim të ndarjes së Malit të Zi dhe falsifikimit të fakteve historike”, ka thënë Jovanoviq.

SHARE