MINISTRI DUKAJ: TRANSFORMIMI DIGJITAL ËSHTË PRIORITET KYÇ

Ministri i Administratës Publike, Marash Dukaj, foli në Samitin Digjital, në kuadër të sesionit “Siguria Digjitale e Ballkanit Perëndimor” në Talin, dhe tha se transformimi digjital është një nga prioritetet kryesore që qeveritë e të gjitha vendeve të Ballkanit Perëndimor përpiqen, pasi mundëson që administrata publike të jetë e aksesueshme për qytetarët dhe ekonominë.

“Zhvillimi i shërbimeve elektronike në këtë drejtim është një aktivitet të cilit ne i kushtojmë vëmendje të plotë. Parakushti që duhet përmbushur në këtë proces kërkues është ofrimi i sigurisë kibernetike. Jam i kënaqur që kam mundësinë pikërisht këtu në Estoni, e cila është lider në fushën e transformimit digjital dhe sigurisë kibernetike, marr pjesë në bisedën për sigurinë kibernetike dhe progresin, sfidat dhe nevojat në arritjen e një hapësire kibernetike elastike të të gjithë rajonit”, tha Dukaj.

Siç thotë ai, në momentet kur u përballën me një sulm, rëndësi vendimtare ishte bashkëpunimi ndërkombëtar, si dhe angazhimi i vendeve mike, përkatësisht solidariteti i partnerëve tanë.

Ai theksoi se Qeveria e Malit të Zi po punon intensivisht në forcimin e bashkëpunimit rajonal dhe ndërkombëtar në fushën e sigurisë kibernetike.

“Ne besojmë se në përpjekjet tona për një ekosistem kibernetik më elastik, bashkëpunimi më i ngushtë rajonal duhet të ketë një vend të veçantë në të gjitha agjendat tona. Mali i Zi do të mirëpresë ide të reja për përmirësimin e rajonit tonë në fushën e sigurisë kibernetike, si dhe hapat e ardhshëm në afrimin e ekonomive tona”, përfundoi Dukaj.

SHARE