BEÇIQ SHPALLI KËSHILLIN E RI PROKURORIAL

Kreu i Parlamentit të Malit të Zi, Alleksa Beçiq, deklaroi sot Këshillin e ri Prokurorial. Anëtarët e Këshillit të ri Prokurorial janë Drazhen Buriq, Gjurgjina Ivanoviq, Sanja Joviçeviq, Tatjana Begoviq dhe Nikolla Samarxhiq. “Me këtë akt, në përputhje me nenin 184b të Ligjit për Prokurorinë e Shtetit, mandati i Këshillit Prokurorial aktual përfundoi automatikisht. “Kështu, në përputhje me nenin 184b të Ligjit për Prokurorinë e Shtetit, mandati i Këshillit Prokurorial aktual përfundoi automatikisht. Katër anëtarë u zgjodhën nga Konferenca e Prokurorëve, duke vepruar si ushtrues detyre të Prokurorisë Supreme të Shetit të Malit të Zi, si president i Këshillit Prokurorial, si dhe sekretar shtetëror në Ministrinë e Drejtësisë, të Drejtave të Njeriut dhe të Pakicave, z. Boris Mariq, si përfaqësues i organit me të njëjtin emër,” thuhet në njoftim. Pasi Kuvendi të zgjedhë pesë avokatë të shquar, pesë anëtarët e mbetur të Këshillit Prokurorial do të shpallen.

SHARE