GJEKA: ZGJEDHJET E PARAKOHSHME JANË ZGJIDHJA MË E DREJTË E KRIZËS

Zgjedhjet e jashtëzakonshme parlamentare janë të pashmangshme, por edhe zgjidhja më e drejtë për tejkalimin e krizës politike në të cilën ndodhet aktualisht Mali i Zi, theksoi deputeti i koalicionit shqiptar “Bashkë nji za”, Fatmir Gjeka. Ai gjithashtu theksoi se ka disa modele për tejkalimin e kësaj situate, të paktën deri në fillim të vitit të ardhshëm. Në një intervistë për Pobjeda, Gjeka shprehet se bojkoti i parlamentit është një mjet i ligjshëm politik, por gjithashtu se përfaqësuesit e koalicionit shqiptar nuk do të përdorin atë, sepse kjo lloj lufte nuk mbështetet nga Bashkimi Evropian dhe nga vendet e tjera perëndimore, partnerët e Malit të Zi. Ai gjithashtu thekson se nuk ka rrugë tjetër përveç dialogut, të cilit aktualisht i thërrasin pothuajse të gjitha partitë parlamentare. “Më saktësisht, gjithçka tjetër është e pashpresë. E kaluara jonë e afërt na tregon në lidhje me domosdoshmërinë e zhvillimit të dialogut dhe negociatave për të arritur një kompromis dhe marrëveshje. Vetëm ata që janë të gatshëm për këtë i përkasin të ardhmës,” tha Gjeka. Ai beson se kjo qeveri është formuar si rezultat i rrethanave komplekse të jashtme dhe të brendshme, në një moment kompleks politik, ekonomik dhe epidemiologjik. I pyetur nëse mendon se bojkoti i institucioneve është një veprim i mirë politik për momentin, Gjeka u përgjigj: “Sigurisht që nuk është dhe nuk mund të jetë i mirë, nëse dihet se shteti është në një situatë komplekse kur çdo pjesë e sistemit duhet të jetë në mënyrë që të jenë arritur qëllimet që ne të gjithë duket se po përpiqemi, të cilat janë vendosja e shtetit të së drejtës, përmirësimi i standardeve të jetesës dhe përshpejtimi i rrugës për në BE. Gjeka beson se kjo qeveri, si dhe çdo tjetër, duhet t’i kushtojë shumë më shumë vëmendje zonave ku jetojnë shqiptarët, sepse ato janë, padrejtësisht, më të prapambeturat.

SHARE