SINDIKATA E MJEKËVE TË ZGJEDHUR: PRANOJMË DERI NË 35 PACIENTË

Sindikata e mjekëve të zgjedhur të Malit të Zi njoftoi se nga sot punojnë në përputhje me normat e Fondit të Sigurimeve Shëndetësore dhe se do të presin 28 deri në 35 pacientë gjatë ditës së punës.

Në letrën e Sindikatës drejtuar pacientëve, shkruhet gjithashtu se nuk do të mund të presin pacientë të mjekëve që mungojnë dhe për të cilët nuk është siguruar zëvendësim.

“Të dashur pacientë, prej vitesh punojmë dyfish ose trefish mbi normën që të jemi sa më shpejt në dispozicionin tuaj për të gjitha shërbimet shëndetësore. Tani jemi nën kontrollin e shtuar të Ministrisë së Shëndetësisë dhe do të respektojmë me përpikëri. Normat tona diktojnë që të presim 28 deri në 35 pacientë gjatë ditës së punës. Çdo pacient gjendja shëndetësore e të cilit kërkon ekzaminim urgjent nga mjeku do të pranohet me përparësi. Për të gjitha shërbimet e tjera shëndetësore, ju lutemi lini një takim rregullisht dhe respektoni kohën e mbërritjes. Sipas rekomandimit të drejtorit të FSSH-së dhe për të mbrojtur mjekët e përzgjedhur nga analizat e ardhshme të punës së Ministrisë së Shëndetësisë, do të duhet të respektojmë normat, prandaj nuk do të mund të presim pacientë të mjekëve që mungojnë dhe për të cilët nuk është siguruar zëvendësim”, thuhet në shkresën e Sindikatës së mjekëve të zgjedhur të Malit të Zi.

SHARE