SHPRESOJMË TË HAPIM KUFIJTË ME MALIN E ZI SË SHPEJTI

Kroacia duhet të respektojë rekomandimet e Komisionit Evropian në lidhje me hapjen e kufijve, tha Ministri i Jashtëm dhe Çështjeve Evropiane i këtij vendi, Gordan Grliq Radman, duke thënë se shpreson që kufijtë me Malin e Zi të hapen së shpejti.

“Ne ende nuk e dimë nëse mund të ketë një krizë të re, kështu që ne duhet të jemi shumë të kujdesshëm. Por shpresoj se do të shkojmë drejt heqjes së këtyre kufizimeve shumë shpejt. BE tha që ishte në 15 qershor, por mund të ishte më herët, në përputhje me kushtet dhe raportet nga terreni,” theksoi Grliq.

Ai tha se Kroacia ka adoptuar vlera evropiane dhe tha se Mali i Zi ka mbështetje të fortë në atë rrugë.

“Të dy vendet tona janë përballur mirë me pandeminë. Kjo krizë ka treguar që ne kemi njohuri dhe aftësi për t’u marrë me sfida të tilla,” tha Grliq.

Darmanoviq falënderoi Kroacinë për ndihmën e saj ndaj Malit të Zi gjatë pandemisë, edhe pse ata vetë u përballën me këtë sfidë.

Siç tha ai, Mali i Zi dhe Kroacia bashkëpunojnë me sukses në shumë fusha, veçanërisht në fushën e mbrojtjes.

Ai tha se ai bisedoi me Grliq për tema katalitike në skenën vendase, por edhe në skenën globale

“Ne bashkërisht deklaruam se forcat e bashkuara duhet të ruajnë stabilitetin dhe sigurinë e rajonit tonë,” theksoi Darmanoviq.

SHARE