RISTIQ: PËR SHKAK TË NDALIMIT TË ULJES, “MONTENEGRO AIRLINES” PËSON DËME TË MËDHA

Drejtori ekzekutiv i Montenegro Airlines (MA), Vlastimir Ristiq, tha se linja ajrore kombëtare pëson dëme jashtëzakonisht të mëdha për shkak të ndalimit të uljes në Aeroportin “Nikolla Tesla” të Beogradit, sepse është rruga më e mirë rajonale, për të cilën gjithmonë ka interes të madh nga pasagjerët.

“Ne ende jemi duke pritur me padurim informacionin se kur aeroplanët Montenegro Airlines do të jenë në gjendje të ulen përsëri në Aeroportin e Beogradit. Interesimi ynë dhe interesimi i pasagjerëve është i madh. Këto janë lidhje tradicionale, lidhje biznesi, studentë, shërbime shëndetësore. Ne jemi të lidhur në mënyrë të shumëfishtë”, tha Ristiq, duke shtuar se MA është e gatshme të rinovojë linjat sapo të zgjidhet çështja.

Një ndalim ulje është një vendim jashtëzakonisht i vështirë, sepse nuk është në pyetje vetëm jona, por tashmë ajo është rajonalisht linja më e mirë.

“Si përmbledhje, është linja më e mirë. Ne nuk mund ta imagjinojmë të mbijetojmë pa atë linjë. Është një linjë që ka një gjenerues të kërkesës. Ne gjithmonë kemi interes të madh atje, është shumë e rëndësishme për zhvillimin e ekonomisë sonë të turizmit. Dhe ne po pësojmë dëme jashtëzakonisht të mëdha për shkak të saj,” tha Ristiq.

Covid19 ka pasoja shkatërruese për industrinë e aviacionit, thekson ai.

Ai beson se Mali i Zi ka një kompani ajrore të mirë kombëtare dhe një menaxhim të ndërgjegjshëm të tij: “Ne do të përpiqemi të afirmojmë, që kompania të rritet, që qytetarët tanë të jenë krenarë që kanë linjën e tyre ajrore kombëtare dhe se ata kanë investuar aq shumë për ta ruajtur.”

SHARE