PALMER: MALI I ZI KA FORCUAR SIGURINË RAJONALE DHE GLOBALE

Kontributet e Malit të Zi në NATO kanë forcuar sigurinë rajonale dhe globale, tha Zëvendës Ndihmës Sekretari i Shtetit i SHBA, Matthew Palmer, për “Zërin e Amerikës”, me rastin e përvjetorit të tretë të pranimit të Malit të Zi në Aleancën e Atlantikut të Veriut.

“Shtetet e Bashkuara dhe Mali i Zi kanë qenë prej kohësh miq dhe partnerë, dhe më 5 qershor, ne po shënojmë përvjetorin tonë të tretë si aleatë,” tha Palmer në një deklaratë të shkruar.

Ai theksoi se Shtetet e Bashkuara përshendesin ushtarët malazezë të cilët shërbejnë krah për krah me forcat amerikane në Afganistan, Irak dhe Evropë.

“Ne gjithashtu e njohim kontributin e Malit të Zi në operacionet e NATO-s, si dhe premtimin e saj për të përmbushur objektivat e shpenzimeve për mbrojtjen e Uellsit deri në vitin 2024. Përveç kësaj, ne vlerësojmë gatishmërinë e Malit të Zi për të përmbushur kërcënimet e shekullit 21 dhe partneritetin e saj në luftën kundër kibernetikës dhe kërcënimeve hibride,” tha zyrtari i Departamentit të Shtetit.

Palmer përfundoi duke theksuar se Mali i Zi, Shtetet e Bashkuara dhe i gjithë rajoni i Ballkanit Perëndimor përfitojnë nga “bashkëpunimi i fortë dhe i ngushtë” midis dy vendeve.

Mali i Zi zyrtarisht u bë anëtari i 29-të i NATO-s më 5 qershor 2017, duke paraqitur dokumente ratifikimi në një ceremoni në Departamentin e Shtetit.

SHARE