MARKOVIQ: TRANSFORMIMI DIXHITAL ËSHTË PËRPARËSIA E TË GJITHA PËRPARËSIVE

Kryeministri i Malit të Zi, Dushko Markoviq, tha sot se periudha e kaluar në të cilën e gjithë bota po përballet me një pandemi të koronavirusit tregoi se shumë punë mund të bëhen online ose nga shtëpia dhe se transformimi dixhital është përparësia e të gjitha përparësive për momentin.

“Kjo fatkeqësi që na ka rënë ka treguar se duhet të ndryshojmë zakonet tona tradicionale, se duhet të ndryshojmë qasjen tonë, se duhet ta zhvillojmë shoqërinë tonë, që duhet të kapërcejmë parakushtet për vendimmarrje më të shpejtë pa harxhuar kohë dhe para dhe me të vërtetë transformimi dixhital është diçka përparësi për momentin,” tha Kryeministri në bisedën “Hapur me Kryeministrin”, e cila është e organizuar tradicionalisht nga Dhoma Amerikane e Tregtisë në Mal të Zi.

Në këtë kontekst, Kryeministri kujtoi për rastet në të cilat pandemia koronavirus përshpejtoi disa procese digjitalizimi dhe kontribuoi në ndryshimin e zakoneve dhe të kuptuarit të aftësive tona.

Shtrirja e kësaj qasjeje, siç deklaroi ai, nuk është siguruar plotësisht, por qëllimi është arritur.

Ai gjithashtu tha se zgjidhjet e reja do të mundësojnë përparim në fushën e zhvillimit të qëndrueshëm, në mënyrë që inspektorët të kenë një pasqyrë më të mirë, më të shpejtë dhe më kualitative në të gjitha dokumentet e nevojshme për të vepruar në terren, kryesisht në parandalimin e ndërtimeve të paligjshme.

Kryeministri vlerësoi se hapi më i rëndësishëm në fushën e dixhitalizimit është miratimi i Strategjisë së Transformimit Digjital si një dokument kyç këtë vit.

Në takim mori pjesë edhe Ambasadorja amerikane në Mal të Zi Judy Rising Ranke, duke uruar Kryeministrin për rezultatet e shkëlqyera të menaxhimit të krizave të sjella nga pandemia e koronavirusit.

SHARE