NË QKMZ NUK KA ASNJË PACIENTË ME COVID19

Në Qendrën Klinike të Malit të Zi aktualisht nuk ka pacientë me Covid-19, tha drejtori i këtij institucioni, Jevto Erakoviq.

Siç tha ai, një pacient me koronavirus u shtrua në spital në Berane.

“Është një shenjë e mirë dhe na tregon se sa mirë u pajtuam për infeksionin që na goditi,” tha Erakoviq duke shtuar që nuk duhet të qetësohemi plotësisht në ditët në vijim.

Erakoviq tha se gjithsej 51 pacientë me virusin korona janë trajtuar në QKMZ. Gjatë 49 ditëve të kaluara, 1.633 pacientë janë pranuar në QKMZ, mbi 152,000 teste laboratorike, mbi 6,000 diagnostikime radiologjike, 271 operacione, 292 lindje, 1.599 dializë…

Sipas Erakoviq, 5,755 pacientë janë ekzaminuar në Qendrën e Urgjencës , ndërsa në Klinikë janë ekzaminuar 10.542.

“Unë pres që ne do të vazhdojmë të arrijmë rezultate të tilla edhe më tej,” shtoi ai. Dr Senad Begiq theksoi se ne nuk e kemi mundur ende virusin.

“Ne duhet të mësohemi me një realitet të ri, disa mundësi që ne nuk i konsideronim të mundshme. Unë nuk mendoj se në janar ose dhjetor mund të uleshim këtu me maska. Maskat janë bërë një gjë normale për ne tani,” tha Begiq.

Begiq tha se ata morën informacione që masat në disa raste nuk janë respektuar.

Ai përsëriti se punëdhënësit kanë të drejtë të mos lejojnë personat pa maskë të hyjnë brenda.

Në Mal të Zi, deri më tani janë regjistruar 324 raste, dhe aktualisht janë aktivë 63 pacientë.

Të rikujtojmë se sot në mëngjes është konfirmuar një rast i ri, ky është një person i cili pas ardhjes nga bota e jashtme menjëherë është vendosur në karantin.

SHARE