ULQINI / KOMUNA ME NUMRIN MË TË LARTË TË TË INFEKTUARVE

Të premten në Sallën e Madhe të Kuvendit të Komunës u mbajt Konferenca për shtyp e Komunës së Ulqinit dhe Policisë së Ulqinit, me rastin e përkeqësimit të situatës epidemiologjike në Ulqin. Me një mesatare prej 40 infeksionesh të reja në ditë, situata tashmë e vështirë dhe komplekse epidemiologjike në Ulqin ka arritur kulmin në ditët e fundit. Virusi korona gjithashtu ka prekur institucionet arsimore. E gjithë kjo, siç deklaroi nënkryetarja e komunës, Hatixhe Gjoni, rezultoi në mbylljen e komunës së Ulqinit – Që nga dje, përveç dyqaneve të ushqimit, institucioneve shëndetësore, farmacive dhe stacioneve të benzinës, praktikisht asgjë nuk po funksionon. Të vetëdijshëm për rëndësinë e ekonomisë dhe sigurisë financiare, autoritetet vendosën për këtë lëvizje sepse shëndeti dhe jeta e qytetarëve është mbi të gjitha. Gjithashtu, kjo situatë ka goditur sistemin e kujdesit shëndetësor, përkatësisht Qendrën Shëndetësore në Ulqin dhe Spitalin rajonal në Tivar, kështu që vetëm numri i ekzaminimeve varion nga 100 në 150 në ditë. Kreu i Trupit Koordinues në Departamentin e Sigurisë, Aleksa Koçoviq, theksoi se situata epidemiologjike është e tillë që autoritetet nuk do të jenë në gjendje të parandalojnë përhapjen e mëtejshme të pandemisë, por ata do të kenë nevojë për ndihmën e qytetarëve. “Nga nesër, ne nuk do të shkojmë më për parandalim, domethënë paralajmërim, por do të shkojmë për sanksionim,” tha ai.  Ai kërkoi mirëkuptimin dhe partneritetin e qytetarëve, në mënyrë që të dalin nga kjo situatë e palakmueshme në 15-20 ditët e ardhshme.

SHARE