KONFIRMOHET NJOFTIMI I NDËRPRERJES SË PUNËSIMIT PËR 600 PUNONJËS TË KAP-it

Pronari i ndërmarrjes Uniprom KAP, Veselin Pejoviq, siç u njoftua dje, urdhëruan pushimin nga puna të 600 punëtorëve, të cilët, siç u njoftua nga ajo kompani, kanë të drejtë në shpërblim të shkëputjes. Nga kjo kompani theksojnë se është e pavërtetë që Uniprom i detyrohet taksave shtetit dhe se ata janë në listën e bardhë të taksapaguesve. Ata kujtuan se para ardhjes së Uniprom, paga mesatare në KAP ishte 472 EUR, dhe pas marrjes së sotme është 792 EUR. “Në dy vitet e fundit, ka pasur një krizë të madhe në industrinë e metaleve. Me fabrikat e reja të bëra nga Uniprom, eksporti vjetor duhet të varet nga alumini në bursë midis 200 dhe 250 milion dollarë,” theksuan nga ajo kompani.

SHARE