DRAGINJA VUKSANOVIQ, KANDIDATE E PSD-së, PËR PRESIDENTE

Këshilli qëndror i Partisë Social Demokratike, propozojë Draginja Vuksanoviq, si kandidate të kësaj parti politike në zgjedhjet presidenciale, të cilat do të mbahen më 15 prill 2018.

Lideri i PSD-së Ranko Krivokapiq, deklaroi se partia e tij është e gatshme të japë kontribut kyç në marrëveshjen e opozitës mbi kandidatin e përbashkët presidencial, por siç theksoi ata si një parti përgjegjëse ishin të detyruar të propozonin kandidatin e Malit të Zi, qytetarë.

“Ne po japim një kandidat i cili do të mbledhë Malin e Zi, e cila me karrierën e saj garanton se do të jetë presidente e mirë. Kandidatja jonë dëshiron ti përkasin të gjithëve. Nëse do të ketë urtësi dhe zemërngushtësia kalon në arsye dhe vizion, Mali i Zi do të fitojnë kandidatin e një opozite unike”, deklaroi Krivokapiq, në seancën e PSD-së.

Kandidatura për Presidentin e Malit të Zi, duhet të mbështetet me së paku më 7,993 nënshkrime, kurse zgjedhësi mund të mbështesë vetëm një kandidat për president.  Afati për dorëzimin e kandidatëve për president përfundon më 26 mars.

Deri më tani, kandidaturat për president i kanë dorëzuar lideri i Partisë së Drejtësisë dhe Pajtimit në Mal të Zi, Hazbija Kallaç dhe afaristi Vasilije Milliçkoviq, ndërsa kandidaturën për zgjedhjet presidenciale e kanë paralajmëruar lideri i Bashkimit të Malit të Zi, Goran Danilloviq, Kryetari i Drejtësisë së Malit të Zi, Marko Millaçiq, profesori Gjorgjie Bllazhiq dhe fizikanti Dragan Hajdukoviq.

Ndërkaq edhe Partia Liberale paralajmëroi se do të ketë kandidatin e saj për president të shtetit nëse Partia Demokratike e Socialistëve, si partia më e fortë e koalicionit qeverisës, deri në gjysmën e këtij muajit nuk e tregon emrin e kandidatit të përbashkët për president

SHARE