PUNONJËSIT E POSTËS JANË ENDE NË GREVË

Në ditën e dytë të grevës, punëtorët e Postës së Malit të Zi ende po përballen me presionin e punëdhënësit dhe po i drejtohen Inspektoratit të Punës, ndërsa menaxherët i injorojnë, shkruan Pobjeda.

Siç tha kryetari i bordit të greves, Jugosllav Markoviq, ende ka presion nga punëdhënësi, të cilin ata e raportojnë në Inspektoratin e Punës kudo që kanë shkruar të dhëna.

Ata mësuan gjithashtu jozyrtarisht se drejtori i tyre ndodhet në Riad në Kongresin Botëror të Postës dhe do të kthehet nesër.

Duke qenë se punëdhënësit i injorojnë, para komitetit të grevës i bëjnë apel kryeministrit Dritan Abazoviq që të ndërmjetësojë dhe t’i ndihmojë sepse siç thanë ata janë institucion qeveritar.

Të martën ata kanë denoncuar presionin që kanë në Inspektoratin e Punës, i cili ka premtuar se do të dalë në teren. Punonjësit e Postës së Malit të Zi kanë dalë të hënën në grevë dhe në filiale është siguruar procesi minimal i punës.

Ata bënë të ditur se nuk do të ndërpresin grevën deri në plotësimin e kërkesave. Ata kërkojnë rritje 30 për qind të pagave dhe kompensim të pagave për kohëzgjatjen e grevës.

Greva e përgjithshme e 486 punëtorëve të Postës së Malit të Zi filloi me tubim në postat kryesore në të gjitha qytetet, ndërsa në Podgoricë para postës në rrugën e lirisë, ku erdhën punëtorë nga Tuzi dhe Zeta.

SHARE