HAPET QENDRA E PARË UKRAINASE NË MAL TË ZI

Ambasada e Ukrainës hapi dje qendrën e parë ukrainase në Mal të Zi së bashku me shoqatën ukrainase “Vepra e mirë” në Podgoricë. “Ambasada shpreh mirënjohjen e saj të madhe për autoritetet e qytetit të Podgoricës dhe vetë kryetarin Ivan Vukoviq. Sponsor kryesor financiar i hapjes së qendrës ukrainase ishte Banka Zapad”, njoftoi Ambasada e Ukrainës. “Kjo qendër ukrainase hap një faqe cilësisht të re në jetën e komunitetit tonë në Mal të Zi dhe përfaqëson një hap të fortë përpara në vetëorganizimin e ukrainasve vendas. Ajo do të kombinojë funksionet e një shtabi krize për të ofruar mbështetje dhe ndihmë gjithëpërfshirëse (nga materiale të ligjshëm) për ukrainasit që përfunduan në Mal të Zi, si dhe një platformë kulturore dhe edukative për fëmijët dhe të rriturit ukrainas”, deklaroi Ambasada Ukrainase. Ata thonë se zgjedhja e Podgoricës nuk është e rastësishme. “Ky qytet tregon një qëndrim veçanërisht miqësor ndaj Ukrainës dhe ukrainasve dhe kujdeset në mënyrë aktive për bashkatdhetarët tanë që u detyruan të largoheshin nga shtëpitë e tyre si rezultat i armiqësive në atdheun e tyre,” theksuan ata.

SHARE