MINISTRIA E ARSIMIT BESON SE NXËNËSIT DO TË FILLOJNË NË SHKOLLË NGA SHTATORI

Ministria e Arsimit tha se sistemi arsimor po përgatitet për fillimin e rregullt të vitit shkollor, i cili duhet të bëhet si nga prindërit ashtu edhe nga nxënësit, por që paraqitja e koronavirusit ka treguar qartë se nuk është serioze të jepen plane dhe premtime afatgjata, sepse situata mund të ndryshojë brenda disa ditësh, për shkak të rrethanave objektive.

“Situata epidemiologjike po ndryshon dita ditës, dhe është e qartë se një sistem serioz arsimor duhet të ketë një skenar mbështetjeje për situata të tilla të paparashikuara, të cilat janë të mundshme në javët dhe muajt e ardhshëm. Kjo është arsyeja pse klasat për tremujorin e parë do të regjistrohen gjatë muajit gusht, ekskluzivisht si” plani B “, dhe në asnjë mënyrë si zëvendësim i krijuar tashmë për klasa të rregullta. Tani për tani, ri-regjistrimi i mësimeve me video synon të krijojë një bazë për sistemin arsimor, në mënyrë që një përkeqësim i mundshëm i situatës epidemiologjike të mos na gjejë të papërgatitur. Sidoqoftë, siç kemi thënë tashmë, ajo bazë ka shumë të ngjarë të shërbejë vetëm si mbështetje për sistemin arsimor dhe do të jetë një burim i dobishëm për studentët dhe mësuesit në klasa të rregullta “, theksuan nga Ministria.

Siç njoftuan ata do të jenë në komunikim me Institutin e Shëndetit Publik në ditët në vijim, në mënyrë që të marrin konfirmimin e pozitës së tyre.

“Shpresojmë dhe besojmë se masat e përcaktuara do të ndikojnë në zhvillimin më të mirë të situatës epidemiologjike, dhe se do të marrim konfirmim nga institucionet kompetente shëndetësore që fëmijët, në kënaqësinë e të gjithëve, mund të jenë në shkollë në shtator,” thuhet në deklaratë.

SHARE