ULQINI FILLON FUSHATËN TURISTIKE NË KOSOVË DHE VENDET E TJERA TË RAJONIT

Komuna e Ulqinit dhe Organizata Lokale e Turizmit po fillojnë një fushatë promovuese turistike në Kosovë dhe vendet e tjera të rajonit me qëllim të nxjerrjes në pah të avantazheve të këtij qyteti dhe Malit të Zi si destinacion pa korona, u vlerësua në mbledhjen e Trupit Koordinues për përgatitjen dhe monitorimin e sezonit turistik të vitit 2020 në Ulqin.

Në mbledhjen, të kryesuar nga Kryetari i Komunës së Ulqinit, Loro Nrekiq, u deklarua se para-sezoni ishte një humbje e ndjeshme, kështu që është e nevojshme të bëhen përpjekje maksimale për të siguruar kursin e suksesshëm të sezonit kryesor dhe pas sezonit.

Nrekiq falënderoi shërbimet dhe institucionet dhe qytetarët e Ulqinit të cilët ishin në krye të detyrave gjatë periudhës së kaluar në parandalimin dhe përhapjen e epidemisë së virusit të ri të koronës – Covid19 në Ulqin dhe Mal të Zi.

Shoqata e qiramarrësve të plazheve tha se ata tashmë po pësojnë dëme të pariparueshme, kështu që ata po i kërkojnë “Morsko dobro” të gjejnë një mënyrë për t’i ndihmuar ata dhe për të përmbushur kërkesat e tyre.

Komuna e Ulqinit premtoi të mbështesë qiramarrësit e plazhit në atë drejtim, si dhe të gjithë përfaqësuesit e tjerë turistikë të qytetit.

SHARE