KOMISIONI PARLAMENTAR PËR EKONOMI, FINANCA DHE BUXHET MBËSHTETI ULJEN E TVSH-së DHE AKCIZËS PËR KARBURANTET

Komisioni Parlamentar për Ekonomi, Financa dhe Buxhet ka mbështetur propozimet për ndryshime në Ligjin për akciza, TVSH dhe tatimin në pronë. Ndryshimet do të lejojnë uljen e akcizës për karburantet dhe tatimin mbi vlerën e shtuar (TVSH) për produktet ushqimore bazë. Siç u njoftua në Komision, synimi i tyre është që sa më shpejt të ulin çmimet e derivateve, gjë që do të ishte me rëndësi të madhe për qytetarët e Malit të Zi dhe të pritet që Qeveria të vendosë për këtë në procedurë urgjente. Vazhdimi i seancës së bordit është paralajmëruar për nesër në orën 14:00. Më herët gjatë ditës së sotme Komisioni Legjislativ vlerësoi se ky projektligj është në përputhje me Kushtetutën dhe do të hyjë në fuqi ditën e botimit në Gazetën Zyrtare.

SHARE