SOT ËSHTË SHËNUAR NJË RAST I RI ME KORONAVIRUS

Laboratorët e Institutit të Shëndetin Publik kanë konfirmuar një rast i ri i infektimit me Covid- 19 sot në mëngjes.

Drejtori i ISHP, Boban Mugosha tha se çështja e pacientit nga Bijello Pole është duke u hetuar dhe se është zbuluar nga kontrolli rutinë.

“Është e mundur që është bërë një testim kufizues, dhe ne gjithmonë preferojmë që ai të jetë pozitiv dhe jo negativ, në mënyrë që të merren të gjitha masat,” shpjegoi drejtori i ISHP-së.

Pacienti që u transportua ishte në respirator për një kohë të gjatë dhe, sipas tij, QKMZ lejoi që ai të transferohej atje.

“Me sa di unë, ai nuk është në gjëndje të mirë, por gjithçka po bëhet për ta bërë atë më të mirë dhe për të shpëtuar jetën e tij,” tha Mugosha.

Numri i të infektuarve që nga fillimi i ngjarjeve me koronavirus është 323 njerëz.

Aktualisht numri i personave aktivë është 62.

Në konferencën e përditshme të TKK Ministri i Sportit, Nikolla Janoviq, njoftoi se TKK ka lëshuar udhëzime se si ndërmarrjet sportive do të fillojnë trajnimet.

“Në tre faza, gradualisht, do të fillojmë me masa të lidhura me sportin. Faza A mundëson trajnim në trajnime sportive në ambiente të hapura dhe të mbyllura, si dhe në ato individuale. Sigurisht, pa kontakt dhe me masa rigoroze. Faza e dytë do të lejoj stërvitjen në sportet kolektive dhe ajo supozohet të filloj më 18 maj, dhe faza e tretë nga 1 qershori – dhe kjo do të lejoj që garimi të vazhdoj pa audiencë,” tha Janoviq.

“Duke filluar nga e Mërkura, 6 maj do të jetë e mundur të hapen ambiente sportive, në mënyrë që në të gjitha sportet të mund të fillojnë stërvitjet, natyrisht individuale,” shpjegoi Janoviq.

Ai theksoi se mund të ketë deri në dhjetë persona në grup.

SHARE