Këta dy lloje qensh nuk mund të blihen ose të rriten më në Norvegji

Vitet e fundit është përfolur se Norvegjia po mendon të ndalojë mbarështimin e bulldogëve anglezë dhe të mbretit të kalorësisë, Charles Spaniels dhe arsyeja është shëndeti i tyre.

Gjykata e Qarkut në Oslo ka vendosur se mbarështimi i këtyre dy racave shkel ligjin për mirëqenien e kafshëve, raporton nypost.

Vendimi u mor pas një diskutimi që konfirmoi se nuk ka më qen të shëndetshëm të këtyre racave në atë vend, kështu që është e mundur vetëm të ndalohet shumimi plotësisht.

Aleanca Norvegjeze për Mbrojtjen e Kafshëve, një organizatë për mbrojtjen e kafshëve, tha se beson se mbarështuesit e qenve i kanë kushtuar më shumë vëmendje pamjes së këtyre qenve sesa shëndetit të tyre.

Ata përmendën gjithashtu të gjitha problemet që kanë qentë e këtyre racave në Norvegji: vuajnë zemrat, sytë, lëkura dhe kyçet e tyre, vuajnë nga dhimbje koke kronike…

Ky vendim nuk do të ndryshojë situatën me pronarët që tashmë i kanë këto raca si dhe ata që i blejnë këto raca në vende të tjera, por ato nuk do të jenë më të disponueshme për blerje në Norvegji.

/Telegrafi/

SHARE