TË AVANCOHET SHKËMBIMI TREGTAR MIDIS MALIT TË ZI DHE KROACISË

Shkëmbimi tregtar ndërmjet Malit të Zi dhe Kroacisë duhet të përmirësohet, tha kryeministri i Kroacisë, Andrej Plenkoviq, duke shprehur nevojën e palës kroate për përparim në bashkëpunim në të gjitha sfidat që paraqesin një barrë të caktuar në marrëdhëniet ndërmjet Kroacisë dhe Malit të Zi. Kryeministri i Malit të Zi Zdravko Krivokapiq theksoi se problemet janë gjithmonë të pranishme, por janë edhe mundësi për të zhvilluar dhe thelluar marrëdhëniet ndërmjet shteteve përmes zgjidhjes së tyre të përbashkët dhe dialogut konstruktiv. Duke theksuar se qeveria e Malit të Zi është pro-evropiane dhe e formuar në frymën e parimeve qytetare, demokratike dhe mjedisore, Krivokapiq e njohu Plenkoviqin me thelbin dhe vlefshmërinë e programeve të reformës Evropa Tani, Mali i Zi Tani, Evropa Këtu dhe Mali i Zi punon, si dhe përpjekjet Qeveria po investon për të luftuar korrupsionin dhe krimin e organizuar. “Me shpresë që bashkëpunimi mes dy vendeve do të thellohet dhe përmirësohet, si ekonomikisht ashtu edhe politikisht, kryeministri Plenkoviq i uroi sinqerisht kolegut të tij Krivokapiq sukses në reformat dhe procesin evropian”, thuhet në komunikatën e Qeverisë.

SHARE