SHUMICA FITUESE SHPALLI REZULTATET E ZGJEDHJEVE

Shtatë anëtarë të Komisionit Zgjedhor të Kryeqytetit nga listat fituese zgjedhore shpallën rezultatet përfundimtare të zgjedhjeve në seancën e sotme të Komisionit Shtetëror të Zgjedhjeve. Paraprakisht seancën e mbylli kryetari i Komisionit Veselin Vukçeviq, pasi siç tha ai, anëtarët nuk do të shprehin kundërshtimet e tyre dhe u larguan nga salla. Vukçeviq ka përsëritur sot se nuk do të nënshkruajë rezultatet përfundimtare të zgjedhjeve dhe se kjo nuk është në përputhje me ligjin. “Kur të plotësohen kushtet nga neni 98 (të Ligjit për zgjedhjen e këshilltarëve dhe deputetëve), atëherë dora ime do të nënshkruajë. Unë dua t’i rezistoj mashtrimit ligjor dhe mosrespektimit të ligjit”, tha Vukçeviq. Një pjesë e anëtarëve të Komisionit nga listat fituese zgjedhore e vazhduan seancën pa Vukçeviqin. Ata emëruan anëtarin më të vjetër të Komisionit, Radosav Jokiq (FD) për kryetar të Komisionit Zgjedhor të Kryeqytetit, me shtatë vota pro dhe asnjë votë kundër. Anëtarët e Komisionit Zgjedhor të Zgjedhjeve të pranishëm votuan dhe miratuan rezultatet përfundimtare të zgjedhjeve. Sipas atyre rezultateve, lista “Të gjithë për qytetin tonë” fitoi 24 mandate, Lëvizja “Evropa Tani” 13 mandate, “Për të ardhmen e Podgoricës” 11 mandate, “Shkojmë njerëz” 6 mandate, “Podgorica mundet, kjo është qyteti ynë” 4 mandate.

SHARE