USHTRIA E MALIT TË ZI TË JETË NË PËRPUTHJE ME POLITIKAT E BE-së DHE NATO-s

Kryeministri i Malit të Zi Dritan Abazoviq dhe ministri i Punëve të Brendshme Filip Axhiq, i cili drejton Ministrinë e Mbrojtjes, vizituan kazermën “Marko Milanov Popoviq” në Masline, ku u njoftuan me zhvillimin e infrastrukturës së këtij kompleksi të rëndësishëm të Ushtrisë së Malit të Zi. “Ne jemi jashtëzakonisht krenarë për Ushtrinë e Malit të Zi, e cila ka fituar një reputacion dhe besim të qartë të publikut”, tha kryeministri Abazoviq. Kryeministri foli për situatën aktuale të sigurisë në rajon dhe Evropë, në kuadër të krizës së shkaktuar nga lufta në Ukrainë, si dhe për rreziqet e sigurisë që lidhen me Malin e Zi. Duke theksuar se është një partner i besueshëm i NATO-s, ai tha se Mali i Zi udhëhiqet nga politikat e BE-së për shkak të luftës në Ukrainë dhe pushtimit të Federatës Ruse në atë vend. “Pavarësisht se si shkon lufta në Ukrainë, Mali i Zi duhet të luajë një rol që është në përputhje me politikat e BE-së dhe NATO-s. Kjo është arsyeja pse ne e vendosim mbrojtjen e të drejtave të njeriut përpara interesave ekonomike,” tha Abazoviq. Ai theksoi se gjëja më e rëndësishme për Malin e Zi dhe sigurinë e tij është që të bëhet anëtar i BE-së, por edhe të forcojë institucionet dhe sundimin e ligjit, në mënyrë që të mbrohet me sukses nga të gjitha sfidat e sigurisë. Abazoviq shtoi se në këtë kontekst, forcimi i lidhjeve rajonale, si dhe bashkëpunimi me fqinjët, është jashtëzakonisht i rëndësishëm, sepse, siç përfundoi ai, përhapja e ndikimeve malinje nuk do të zvogëlohet në të ardhmen.

SHARE