ME EMITIMIN E SHËNIMEVE, SHTETI DO TË MARRË HUA DERI NË 70 MILIONË EURO

Shteti do të marrë hua deri në 70 milionë euro duke emituar shënime qeveritare, me afat maturimi deri në gjysmë viti, njoftoi në seancën e Qeverisë ministri i Financave Aleksandar Damjanoviq. Ministri tha gjithashtu se pragu i borxhit prej 350 milionë eurosh nuk do të përdoret deri në fund. Qeveria sot në seancë miratoi Informacionin për emetimin e shënimeve të qeverisë, me qëllim sigurimin e një pjese të mjeteve të munguara për financimin e buxhetit për këtë vit dhe krijimin e një rezerve fiskale. Damjanoviq tha se kjo e zyrtarizon atë që Kuvendi e ka verifikuar përmes miratimit të ribalancit dhe vendimit për huamarrje. Ai thotë se kushtet e borxhit me lëshimin e faturave të qeverisë janë më të favorshme se marrëveshjet dypalëshe dhe beson se çështja do të përfundojë sa më shpejt. “Ne vetëm po e zyrtarizojmë atë që e ka verifikuar Kuvendi me ndryshimin e Ligjit për Buxhetin dhe vendimin për borxhin. Kjo është pjesa që i referohet çështjes së faturave të qeverisë, prej 350 milionëve maksimale të mundshme, të cilat natyrisht nuk do të përdoren deri në fund”, tha Damjanoviq. Kryeministri Dritan Abazoviq njoftoi se nesër do të marrë pjesë në samitin e Procesit të Berlinit. Në atë samit, siç thotë ai, pret lajme të mira për Malin e Zi.

SHARE