DUKAJ-MILLER: ME MBËSHTETJEN E BE-së, NE VAZHDOJMË TË PUNOJMË PËR ZBATIMIN E REFORMËS SË ADMINISTRATËS PUBLIKE

Ministri i Administratës Publike, Marash Dukaj, ka takuar sot shefin e Njësisë D2 për Malin e Zi dhe Serbinë, Michael Miller dhe shefen e Delegacionit të Bashkimit Evropian në Mal të Zi, ambasadoren Oana Kristina Popa. Shefi i njësisë, Miller, uroi ministrin Dukaj për emërimin e tij dhe theksoi gatishmërinë e BE-së për të bashkëpunuar në arritjen e synimeve të përcaktuara, si dhe shprehu pritjen që Mali i Zi të vazhdojë të përmbushë me sukses detyrat që synojnë përparimin e mëtejshëm në reformën e administratës publike dhe dixhitalizimin e administratës publike. “Reforma e administratës publike, së bashku me shtetin e së drejtës dhe qeverisjen ekonomike, është një nga parakushtet për pranimin e Malit të Zi në Bashkimin Evropian,” tha Miller. Ai përshëndeti pajtueshmërinë e Malit të Zi me pozicionet dhe sanksionet e tij sipas Politikës së Përbashkët të Jashtme dhe të Sigurisë të Bashkimit Evropian (BE). “Ne mbetemi bashkëbisedues dhe aleat kyç i Qeverisë së Malit të Zi kur është fjala për anëtarësimin në Bashkimin Evropian”, përfundoi Miller. Ministri Dukaj shprehu mirënjohjen për angazhimin dhe mbështetjen e deritanishme në arritjen e rezultateve kyçe në fushën e reformës së administratës publike dhe e informoi për prioritetet në punën e këtij departamenti dhe vizionet për përmirësimin e mëtutjeshëm të administratës publike. “Reforma e administratës publike është një nga prioritetet e procesit të integrimit evropian, por në të njëjtën kohë ka një përkushtim të madh ndaj qytetarëve tanë. Në periudhën e ardhshme, Ligji për Qeverinë do të propozohet në përputhje me praktikat më të mira të qeverisjes së mirë dhe bazën që çdo pushtet ekzekutiv i ardhshëm të kryejë funksionin e tij në përputhje me praktikat dhe parimet më të mira të qeverisjes së mirë. Ministria tashmë ka ndërmarrë hapa të caktuar dhe jemi të bindur se në periudhën e ardhshme do të jemi në një proces gjithëpërfshirës me të gjitha palët e interesuara dhe do të përpiqemi që Qeveria e sapozgjedhur të jetë propozuesi i parë i zgjidhjeve sistematike ligjore”, tha ministri Dukaj. Bashkëbiseduesit u shprehën të hapur për bashkëpunim edhe më intensiv bazuar në mbështetjen dhe bashkëpunimin në të ardhmen.

SHARE