IVANOVIQ: ROLI I OSBE-së ËSHTË SHUMË I RËNDËSISHËM, MALI I ZI MBETET NJË PARTNER I PËRKUSHTUAR DHE KONSTRUKTIV

Ministri i Punëve të Jashtme Filip Ivanoviq po merr pjesë në Këshillin e 30-të Ministror të Organizatës për Siguri dhe Bashkëpunim në Evropë (OSBE), në Shkup.

Në ditën e parë të takimit dyditor, fokusi ishte në funksionimin e mëtejshëm të Organizatës dhe sfidat aktuale të sigurisë në rajonin e OSBE-së dhe më gjerë.

Ministri Ivanoviq tha se është e nevojshme të intensifikohen përpjekjet drejt arritjes së zgjidhjeve të përhershme të konflikteve aktuale, veçanërisht duke pasur parasysh sfidat e vazhdueshme, komplekse të sigurisë dhe përkeqësimin e situatës së sigurisë.

“Për të ecur drejt rindërtimit të besimit, vuajtjet e civilëve duhet të ndalen dhe respektimi i ligjit ndërkombëtar humanitar duhet të jetë një imperativ moral dhe ligjor”, tha ministri.

Ai shprehu kënaqësinë për arritjen e marrëveshjes për kryesimin e ardhshëm dhe u bëri thirrje vendeve pjesëmarrëse që me forca të përbashkëta të mundësojnë vazhdimin e funksionimit dhe përmbushjen e mandatit të Organizatës.

“Është përgjegjësia jonë e përbashkët dhe Mali i Zi do të kontribuojë në mënyrë konstruktive në zgjidhjen e sfidave dhe do të vazhdojë të mbrojë vazhdimisht vlerat themelore të OSBE-së pavarësisht nga krizat në rritje me të cilat përballemi çdo ditë”, përfundoi ministri dhe i uroi suksese Maltës, e cila do kryesojë vitin 2024.

SHARE