​Orari i duhur për pastrimin e shtëpisë

Pastrimi i një apartamenti apo shtëpie nuk ka të bëjë vetëm me heqjen e rrëmujës, por edhe me pastrimin e energjisë.

Duke hequr pluhurin, papastërtitë dhe gjërat e vjetra të panevojshme, dera e shtëpisë hapet për gjëra më të mira, para, lumturi, mundësi më të mira…

Gjëja më e rëndësishme është të hidhni gjërat e panevojshme përpara pastrimit, ato që janë thyer, nuk funksionojnë më ose ato që nuk i përdorni dhe thjesht rrëmojnë hapësirën tuaj.closevolume_off

Ju mund t’i dhuroni, dhuroni ose ricikloni ato. Nëse pastroni shtëpinë dhe këto gjëra mbeten në të, nuk do të keni asnjë efekt. Kjo ka një efekt të keq në energjinë në shtëpi – mban negativin dhe parandalon që pozitive të qarkullojë.

Gjithashtu, sipas ekspertëve të Feng Shui-t, është e rëndësishme të pastroni shtëpinë në një rend të caktuar.

Ja ku duhet të filloni dhe çfarë duhet pastruar së fundi.

1. Korridor – Kjo është dhoma e parë ku gjen veten kushdo që hyn në një apartament apo shtëpi. Feng Shui beson se pastërtia në korridor është një mundësi e re për pronarin e shtëpisë. Është e rëndësishme që korridori të jetë i ndritshëm, që të ketë shumë dritë – nëse nuk ka dritë natyrale, atëherë vendosni llambat. Drita në këtë pjesë të shtëpisë simbolizon energji të mirë. Lironi korridorin nga një grumbull xhaketash dhe këpucësh të mbushura me njerëz në dysheme.

2. Kuzhina – Është e rëndësishme që në kuzhinë të shfaqen një minimum gjërash. Kjo vlen edhe për pajisjet e kuzhinës. Mos shfaqni pajisjet, zëvendësoni ato klasike me ato multi-funksionale, në mënyrë që të zvogëloni numrin e elektronikës. Hiqni enët e plasaritura nga kuzhina, pasi ato tërheqin energji të keqe. Furra konsiderohet simbol i mirëqenies në familje, ndaj duhet mbajtur gjithmonë i pastër. Mos mbani në dollap shishe të vjetra, kavanoza bosh dhe kanaçe… Mos i lini enët e pista në lavaman brenda natës – një lavaman i mbushur sjell shumë shqetësime.

3. Dhoma e gjumit – Kur pastroni shtëpinë, kushtojini vëmendje dhomës së gjumit sa dhomave të tjera. Në këtë zonë, pronarët e apartamenteve pushojnë dhe rikthen energjinë pas një dite të ngarkuar. Prandaj, dhoma e gjumit duhet të jetë e pastër dhe e gjerë.

Sigurohuni që ta vendosni krevatin në këmbë në mënyrë që ajri të qarkullojë lirshëm nën të, dhe bashkë me të edhe energjia. Kjo gjithashtu do të thotë që nuk duhet të ketë asnjëherë pluhur apo objekte nën shtrat. Nëse ka dollapë në dhomën e gjumit, ato gjithashtu duhet të rregullohen.

Hidhni rrobat e vjetra, shkundni rregullisht gjërat e përdorura nga pluhuri, fshijeni gardërobën brenda dhe jashtë me një leckë të lagur.

4. Dritaret – Ashtu si në vende të tjera, në muret e dritareve nuk duhet të ketë gjëra të panevojshme. Çdo gjë e vjetër dhe e panevojshme në dritare është një pengesë që energjia pozitive të hyjë në shtëpi me rrezet e diellit. Xhami i ndotur dhe i pluhurosur është një pengesë për energjinë dhe duhet mbajtur gjithmonë e pastër. Çarjet në xhami janë vende ku grumbullohet energjia negative, ndaj është e nevojshme ta riparoni ose ta zëvendësoni me një të re.

5. Bodrumi – Bodrumi duhet të jetë gjithmonë i pastër dhe i thatë. Tuba që rrjedhin duhet të riparohen në kohë, sepse rrjedhja e ujit simbolizon “derdhjen” e parave nga shtëpia.

6. Papafingo – Mos e mbushni papafingo me një tufë gjërash të vjetra dhe të panevojshme. Papafingo e shtëpive dhe ballkonet e apartamenteve të mbuluara me mbeturina nënkuptojnë se pronarët e tyre kanë frikë nga e ardhmja dhe ndryshimet e jetës. Përveç kësaj, një sasi e madhe mbeturinash ndërhyn në pastërtinë dhe rendin dhe nuk lejon që energjia të rrjedhë lirshëm.

Më e rëndësishmja, është e rëndësishme që gjatë pastrimit të shtëpisë të jeni në humor të mirë në mënyrë që ju vetë të tërhiqni energji të mirë. Luaj muzikë, angazho shokët e shtëpisë dhe fillo sipas rregullit – nga korridori në papafingo – pas këtij urdhri, mund të rregullosh në mënyrë arbitrare dhoma të tjera në shtëpi.

SHARE