BOROVINIQ-BOJOVIQ: NE PO BËJMË GJITHÇKA QË MUNDEMI PËR T’I MBAJTUR SHKOLLAT TË HAPURA

Ministrja e Shëndetësisë, Dr Jelena Boroviniq Bojoviq, uroi të gjithë nxënësit në Malin e Zi për fillimin e vitit të ri shkollor dhe shtoi se Ministria e Shëndetësisë po bën gjithçka për të mbajtur shkollat ​​në Mal të Zi të hapura. “Si të gjithë prindërit, unë i përcjella fëmijët në shkollë sot. Në këtë kuptim, gjëja më e rëndësishme është që ata të kthehen në shtëpi të lumtur dhe të shëndetshëm. Mënyra më e mirë është që, ndërsa ata janë në shkollë, të mbajnë maskat ​​siç duhet, edhe pse “si prindër, jam e vetëdijshme se ata ngurrojnë ta bëjnë këtë,” tha Boroviniq Bojoviq. Ajo tha se si pulmonologe, ajo me përgjegjësi pohon se mbajtja e maskave në asnjë mënyrë nuk ndërhyn në zhvillimin e duhur psiko-fizik dhe funksionimin e përditshëm të fëmijës. Boroviniq Bojoviq paralajmëroi se mosrespektimi i masave mund të prishë planet që lidhen me jetën e përditshme, duke përfshirë shkuarjen në shkollë. “Me shpresën se kjo nuk do të ndodhë, unë i bashkohem apelit të OBSH -së dhe UNICEF -it, dhe si Ministre e Shëndetësisë i Malit të Zi, them se ne po bëjmë gjithçka për t’i mbajtur shkollat ​​tona të hapura,” tha ajo.

SHARE