NISMA B6 PËR TË PËRSHPEJTUAR INTEGRIMIN E BALLKANIT PERËNDIMOR NË BE

Mbrëmjen e kaluar, Ministri i Jashtëm Gjorgje Radulloviq mori pjesë në një darkë pune të ministrave të jashtëm dhe përfaqësuesve të ministrive të jashtme të Ballkanit Perëndimor, në të cilën u formua iniciativa jozyrtare rajonale B6 nën moton “është e mençur të kesh marrëdhënie të mira me fqinjët dhe një fitore e vërtetë është t’i kesh ata si miq “. Siç u njoftua, në takimin, i cili u prit nga Ministri i Punëve të Jashtme të Maqedonisë së Veriut, Bujar Osmani, u ra dakord për krijimin e një kornize jozyrtare për koordinimin e ministrave, si dhe takime të rregullta të paktën një herë në semestër, në mënyrë që të shfrytëzojmë sa më mirë potencialin e rajonit tonë në drejtim të përshpejtimit të integrimit evropian. Pjesëmarrësit shprehën gatishmërinë e plotë për të forcuar bashkëpunimin rajonal dhe për të kontribuar në përshpejtimin e rrugës evropiane të Ballkanit Perëndimor.

SHARE