QEVERIA: INSTITUTIT IGALLO 600.000 EURO

Qeveria e Malit të Zi miratoi sot vendimin që Fondi i Sigurimeve Shëndetësore t’i paguajë 600 mijë euro paradhënie Institutit në Igallo, bazuar në shërbimet për vitin 2023.

Ministri i Shëndetësisë Dragosllav Shqekiq tha se shteti po e ndihmon Institutin sepse nuk do të lejojë që të shuhet brendi i Malit të Zi, por gjithashtu i bëri thirrje menaxhmentit të atij institucioni që të japin kontributin e tyre maksimal dhe të sillen me përgjegjësi.

U miratuan edhe propozime për themelimin e qendrës klinike-spitalore në Kotorr dhe Berane.

“Unë i përgëzoj qytetarët e rajoneve veriore dhe jugore për qendrat klinike-spitalore dhe drejtorët e rinj për rolin e tyre të ri dhe që të kemi punë dhe sukses të ri cilësor”, tha Shqekiq.

Kryeministri Dritan Abazoviq tha se situata në Institut është e vështirë, por shpreson në një zgjidhje të përhershme nga e cila do të përfitojnë të gjithë.

“Kjo është vetëm një ndihmë për të më ndihmuar të kapërcej situatën aktuale. Pas kësaj duhet të merren vendime dhe Instituti të bëhet i qëndrueshëm”, tha Abazoviq.

750 milionë euro për prokurimin publik, shumë më tepër se në vitin 2021

Qeveria ka shqyrtuar sot Raportin e Prokurimit Publik për vitin 2022. Ministri i Financave tha se në vitin 2022, kostoja e prokurimit publik është dyfishuar në vitin 2021. Ai bëri të ditur se në vitin 2022 janë shpenzuar rreth 506 milionë euro për prokurim publik, që me blerjen e energjisë elektrike prej 246 milionë eurosh arrin në rreth 750 milionë euro ose siç tha ai rreth 13 për qind të PBB-së. “Kjo dëshmon se shteti është një punëdhënës i rëndësishëm dhe se aktivitetet e tij inkurajojnë aktivitetet në shtet”, tha Damjanoviq. Kryeministri Abazoviq tha se Ligji për Prokurim Publik dhe Shpronësim duhet të ndryshohet sa më shpejt.

SHARE