BEÇIQ: TUZI TREGOI PJEKURI NË KRIJIMIN E ZHVILLIMIT SHOQËROR DHE EKONOMIK

Kryetari i Parlamentit të Malit të Zi, Alleksa Beçiq, me rastin e 1 Shtatorit, uroi Ditën e Komunës së Tuzit, duke theksuar se kjo është komuna më e re në Malin e Zi, me një trashëgimi të pasur të multikulturalizmit dhe multikonfesionalizmit, tregoi pjekuri në procesin e vendimmarrjes në lidhje me krijimin e një politike të përparimit social dhe ekonomik. Në urimet që i dërgoi Kryetarit të Komunës Nik Gjeloshaj dhe Kryetarit të Kuvendit Komunal Fadil Kajoshaj, theksoi se Tuzi ka qenë gjithmonë një vend ku diversiteti vlerësohej dhe konsiderohej një pasuri e vlefshme. “Edhe pse më e reja, komuna juaj ka treguar pjekuri në procesin e vendimmarrjes në lidhje me krijimin e një politike të përparimit social dhe ekonomik, dhe pavarësia në rrugën e ndërtimit të një mjedisi më të mirë shoqëror është njohur si një akt përcaktimi. Unë jam të bindur se vetëqeverisja lokale, duke përdorur potencialet e veta kulturore dhe turistike, do të keni mundësinë të pasuroni ofertën tuaj dhe të ofroni një pamje të detajuar të origjinalitetit të zonës tuaj. Duke vlerësuar që bashkëpunimi është çelësi kryesor i suksesit dhe përparimit midis njerëzve, përfitoj nga ky rast për të shprehur në atë frymë se domosdoshmëria dhe angazhimi për përmirësimin e marrëdhënieve shoqërore dhe politike midis qeverive lokale dhe Parlamentit të Malit të Zi është detyrim i të gjithëve ne. Me dëshirën që Tuzi dhe Malësia të vazhdojnë në rrugën e zhvillimit dhe prosperitetit, dhe që qytetarët, me projekte dhe përpjekje të reja investuese, të ndiejnë përfitimet ekonomike, edhe një herë ju uroj Ditën e Komunës,” thuhet në urimin e Beçiqit.

SHARE