QYTETARËT E MALIT TË ZI DO TË KENË NEVOJË PËR NJË LEJE UDHËTIMI

Nga viti 2023, qytetarët e Malit të Zi do të duhet të aplikojnë për një leje udhëtimi (ETIAS) për të hyrë në vendet evropiane në një bazë afatshkurtër, nën 90 ditë, për qëllime të përgjithshme turistike, biznesi, tranziti ose mjekësore. Programi ETIAS do të jetë në fuqi nga viti 2023 dhe ka për qëllim ekzaminimin e pasagjerëve që vijnë nga jashtë në përgjigje të rritjes globale të aktiviteteve terroriste. Regjistrimi bëhet online dhe do të paguhet një tarifë. Në vitin 2023, qytetarëve të Malit të Zi do t’u kërkohet të plotësojnë aplikacionin ETIAS përpara nisjes, dhe kjo përfshin edhe pasagjerët që do të kalojnë vetëm tranzit nga Evropa në rrugën e tyre drejt destinacioneve të tjera. Çdo shtetas malazez që dëshiron të hyjë në Evropë për më shumë se 90 ditë, ose për qëllime të tjera nga ato të lejuara nga programi ETIAS, do të duhet të aplikojë për vizë Shengen.

SHARE