MALI I ZI NUK DO TË TËRHEQË VENDIMIN PËR PËRJASHTIMIN E BOZOVIQ

Qeveria e Malit të Zi dhe Ministria e Punëve të Jashtme nuk do të tërheqin vendimin për dëbimin e Ambasadorit të Serbisë në Malin e Zi, Vlladimir Bozhoviq, njoftoi Ministria e Punëve të Jashtme. Ministria e Punëve të Jashtme, si dhe Komisioneri Evropian Oliver Varheli, siç thonë ata, e mirëpresin vendimin e Qeverisë së Republikës së Serbisë për të hequr dorë nga dëbimi i Ambasadorit të Malit të Zi në Serbi, sepse, sipas Ministrisë së Jashtme, nuk kishte asnjë arsye. Sipas Ministrisë së Jashtme, Ambasadori i Serbisë në Malin e Zi ka ndërhyrë vazhdimisht në punët e brendshme të vendit në të cilin ai shërben, me interpretimet e tij të historisë duke vënë në dyshim pavarësinë e saj, duke mohuar Rezolutën e Parlamentit të Malit të Zi mbi Asamblenë ilegjitime të Podgoricës.

SHARE