800.000 EURO PËR MEDRESETË NË MILESH DHE ROZHAJË

Ministria e Arsimit do të paguajë 800 mijë euro për medresetë në Milesh dhe  Rozhajë, sipas vendim të miratuar nga Qeveria e Malit të Zi në seancën e djeshme.

Kjo është vendosur në bazë të kontratës së nënshkruar nga Ministria e Arsimit me shkollën – medresenë “Mehmed Fatih” në Milesh, reparti rajonal i së cilës është në Rozhajë.

Në dokumentin e Qeverisë thuhet se paratë që ata kanë vendosur do të përdoren për paga bruto dhe të ardhura të tjera personale të punonjësve të medresesë, shpenzime për shërbime materiale, shpenzime për mirëmbajtjen e vazhdueshme, si dhe shpenzimet për ushqimin e nxënësve në konvikte.

Në procesin mësimor dhe jashtëshkollor u angazhuan 52 mësues dhe 46 personel jo mësimdhënës.

Në vitin shkollor 2023/24 do të vijojnë gjithsej 371 nxënës, prej të cilëve 288 në Milesh dhe 83 nxënës në departamentin rajonal në Rozhajë.

SHARE