DAMJANOVIQ: KËTË VIT MUNGOJNË 270 MILIONË EURO, NDËRSA 600 MILIONË EURO TË TJERA

Ministria e Financave ka vlerësuar se mjetet e munguara për këtë vit do të jenë 270 milionë euro, ndërsa për 600 milionë euro, ka paralajmëruar ministri përkatës Aleksandar Damjanoviq dhe ka paralajmëruar miratimin e ribalancit në shtator. Ai sot në seancën e Qeverisë ka shpjeguar Propozimin për Udhëzime të Politikave Makroekonomike dhe Fiskale për periudhën deri në vitin 2025 dhe tha se ribalanci është paralajmëruar për muajin shtator dhe se për buxhetin e ri po punohet gjerësisht. “Duke qenë se të hyrat buxhetore që janë shpallur gjatë këtij viti nuk mund të realizohen, sepse administrata e mëparshme nuk ka krijuar kushte ligjore, por vetëm i ka shpallur për hir të rendit, është e qartë se buxheti i parashikuar nuk mund të jetë më i ulët se 7.6 për qind“, tha Damjanoviq. “Arsyeja e vetme pse nuk është në fund të korrikut është të presim efektet e sezonit turistik në gusht, për të përcaktuar me saktësi propozimin për ndryshimin e ligjit për buxhetin”, sqaroi Damjanoviq. Ai apeloi që të përpiqemi të bëjmë gjithçka për të ruajtur standardin jetësor të qytetarëve dhe substancën ekonomike, duke theksuar se është e pamundur të dihet se çfarë do të ndodhë gjatë pjesës së dytë të vitit.

SHARE