MË 5 SHTATOR, KURORËZIMI I PESHKOPIT JOANIKIJE

Mitropolia e Kishës Ortodokse Serbe do të organizojnë kurorëzimin e peshkopit Joanikije më 5 shtator, duke deklaruar se ngjarja do të zhvillohet pa kuvendin kombëtar të planifikuar më parë para Manastirit të Cetinës. Nga kjo Mitropoli theksuan se, duke dashur të kontribuojnë në paqen dhe stabilitetin e Malit të Zi dhe duke respektuar masat epidemiologjike, ata vendosën të bëjnë kurorëzimin në fron nën harqet e Manastirit të Cetinës, në një asamble liturgjike të kryesuar nga Patriarku serb Porfir. Ata deklaruan se është e qartë se në ceremoninë e shpallur të Cetinës nuk kishte detaje të reja që do të binin ndesh me praktikën e shenjtëruar të kishës në Malin e Zi, kështu që ishte e papranueshme dhe e pajustifikuar kryerja e këtij akti fetar, ti atribuon çfarëdo karakteri politik. MKOS tha se ata kurrë nuk do të ndalojnë së thirruri veten dhe të gjithë të dashurit e tyre, përfshirë ata që mendojnë ndryshe nga ata, për paqe, harmoni, falje dhe pajtim.

SHARE